A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 24.02.2019 10:08
Кількість переглядів: 361

? ?µ?·???»?????°?? ???????????? ?·???±???°?¶?µ???? ?·?° ?·?°?????????? "????????"

Положення про ведення касових операцій зазнало змін

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області повідомляє, що 15 лютого 2019 року набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 12 лютого 2019 року №37 «Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні» (далі – Постанова №37).

Постановою №37 внесено зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року №148 із змінами, відповідно до яких, зокрема:

- уточнено норми щодо визначення понять відокремлені підрозділи та оприбуткування готівки суб’єктами господарювання;

- розширено перелік випадків, на які не поширюються обмеження готівкових розрахунків між суб’єктами господарювання та фізичними особами у розмірі 50000 гривень. Наразі такі обмеження не поширюються на виплати, пов’язані з оплатою праці, та на використання готівкових коштів з фонду оперативно-розшукових (негласних слідчих) дій;

- внесено зміни до порядку встановлення ліміту каси небанківським фінансовим установам, які отримали ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, та, крім операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, здійснюють видачу переказів готівкою. Такі установи установлюють ліміт каси з урахуванням особливостей їх діяльності та режиму роботи в сумі, необхідній для забезпечення своєчасного та в повному обсязі виконання зобов’язань з виплати сум переказів за першою вимогою отримувача.

Щодо заповнення звітності з акцизного податку

З метою належного декларування податкових зобов’язань з акцизного податку, у зв’язку із внесеними змінами, ДФС України надала роз’яснення щодо декларування суб’єктами господарювання операцій з бензинами авіаційними або паливом для реактивних двигунів.

Відповідно до змін, внесених до п. п.215.3.4 п. 215.3 ст. 215 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), оподаткування бензинів авіаційних та палива для реактивних двигунів при їх ввезенні на  митну територію України або реалізації виробником виробленого в Україні здійснюється зі сплатою акцизного податку за ставками, визначеними до п. п. 215.3.4 п. 215.3 ст. 215 ПКУ, із застосуванням підвищувального коефіцієнта 10.

Зазначені норми набрали чинності з 1 січня 2019 року.

До внесення відповідних змін до наказу Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №14 «Про затвердження форми декларації акцизного податку, Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку» ДФС України пропонує податкові зобов’язання з пального, до якого застосовується підвищувальний коефіцієнт, декларувати певним чином.

Детально, як відобразити у звітності податкові зобов’язання з пального за повною ставкою акцизного податку, за пільговою ставкою, при нецільовому використанні пального а також щодо оподаткування суб’єктами господарювання операцій з транспортними засобами йдеться у листі ДФС України від 20.02.2019 №5580/7/99-99-15-03-03-17.

На Тернопіллі до бюджету спрямовано понад півмільйона транспортного податку

Впродовж січня цього року суб’єкти господарювання Тернопільської області спрямували до бюджету 512,4 тис. грн транспортного податку. Порівняно з аналогічним минулорічним періодом надходження цього платежу зросли на 137,6 тис. гривень або 36,7 відсотків. До бюджету додатково надійшло 108,4 тис. грн транспортного податку або плюс 26,8 відсотків до очікуваного.

Надходження цього платежу від юридичних осіб порівняно з січнем 2018 року зросли на 29,6 тис. гривень і цьогоріч склали 382 тис. гривень.

Фізособи з початку 2019 року сплатили 130,4 тис. грн транспортного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження платежу зросли на 78 тис. гривень або плюс 75,4 тис. грн до очікуваного.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь