A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Ремонт музичної школи

Дата: 21.12.2018 10:06
Кількість переглядів: 764

Фото без опису

Споруда Кременецької школи мистецтв, яка носить ім’я видатного земляка-композитора Михайла Вериківського, впродовж 15 років перебувала у жахливому стані. Центральна частина приміщення зсередини була фактично зруйнована, не було навіть перекриття між першим та другим поверхом.  

У 2008 році у липні ледве встигли розпочати ремонт, як у листопаді вже закінчилися гроші. З того часу центральна частина споруди стояла у суцільних руїнах. «Добити» пам’ятку архітектури допомагали сусіди. У прилеглому до подвір’я школи квартирному будинку зробили власну каналізацію із септиком, який чомусь не звикли викачувати. Більше того, сусіди вивели трубу, з котрої просто на стіни школи мистецтв лилися нечистоти.

У це складно повірити, але уже навесні, як запевняє підрядник Віктор Герасимович, що повертає майже зруйновану пам’ятку до життя, у відремонтованій частині школи мистецтв зможуть займатися діти.

Менше, ніж за два роки вдалося не лише зрушити з місця, а й багато зробити у питанні ремонту школи.

- Ми почали з того, що зробили сусідам школи новий септик. Відтоді підтоплення стін нечистотами і, як наслідок руйнування, будівлі не загрожувало. На сьогоднішній день основний корпус готовий до завершального етапу – оздоблювальних робіт. Усі матеріали для цього також закуплені. Зараз поштукатурені стіни висушують. Відразу після цього майстри візьмуться до укладання паркету та кріплення підвісних стель, – розповів Віктор Герасимович.

Викладачі та директор школи Михайло Заник досі не можуть повірити, що їх почули і заклад, де зараз навчається понад 400 дітей не лише збережеться, а розвиватиметься надалі.

Звичайно, нинішньому оновленню школи мистецтв передувала величезна робота. Завдячуючи численним зверненням, перемовинам, проханням, десяткам поїздок до Києва та особистих зустрічей міського голови Кременця Олексія Ковальчука з міністром культури, прохання про допомогу таки було почуте, перші кошти на ремонт центральної частини школи, що перебувала у найгіршому стані, виділили. Безпосередньо до процесу долучився й народний депутат Михайло Головко, якому за сприяння дякують і міська рада, і кременчани.

Як інформує відділ культури та туризму Кременецької міської ради, Кременецьку школу мистецтв ім. М. Вериківського відвідують 410 учнів. Навчальний процес здійснює 45 викладачів, з них 3 сумісників. В школі працюють відділи: фортепіанний, народний, струнно-смичковий, духовий, теоретичний, вокально-хоровий, відділ образотворчого мистецтва.

         На базі школи діють: хор учнів молодших класів,  хор учнів старших класів, ансамбль бандуристів, ансамбль скрипалів, камерний ансамбль скрипалів, дитячий духовий оркестр, оркестр народних інструментів.

Учні школи приймали активну участь і вибороли призові місця у конкурсах різного рівня. Тож такий потужний заклад безумовно заслуговує не на виживання у старих холодних кабінетах, а повноцінного життя та процвітання,  його учні повинні навчатися у затишних класах, відремонтованих за сучасними євростандартами. Так найближчим часом і буде.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь