A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 23.08.2018 09:49
Кількість переглядів: 388

Фото без опису

До уваги громадян!

   Кременецька об”єднана державна податкова інспекція нагадує, що ті громадяни які мають у власності або користуванні земельні ділянки, повинні сплатити земельний податок . Останній термін сплати податку - 29 серпня 2018 року.

   Крім того нагадуємо, що 28 серпня 2017 року закінчується термін сплати податку на нерухоме майно,  відмінне від земельної ділянки.

   Інформацію щодо нарахування податків можна отримати в центрі обслуговування платників податків Кременецької ОДПІ, що знаходиться  за адресою: м.Кременець, вул. У.Самчука,6 або за тел.2-23-14.    

 

Що необхідно зберігати на робочому місці власнику РРО

   Кременецька ОДПІ нагадує, що відповідно до п. 4 розділу III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №547, суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) для здійснення розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані, зокрема:

- зберігати в господарській одиниці останню використану та поточну розрахункову книжку, що використовується на період виходу з ладу РРО, здійснення його ремонту або у разі тимчасового (але не більше 7 робочих днів) відключення електроенергії;

- у кінці робочого дня (зміни) друкувати на РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій;

- забезпечувати відповідність сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, а у випадку використання розрахункової книжки - загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня;

- друкувати X-звіти, Z-звіти та інші документи, що передбачені документацією на РРО, відповідно до законодавства;

- зберігати на місці проведення розрахунків реєстраційне посвідчення та останню довідку про опломбування РРО або їх копії.

Ціну товарів/послуг змінено без їх кількості:проводимо коригування на попередню оплату

            На дату повернення постачальник (продавець)складає розрахунок коригування до податкової накладної, яка була складена на дату отримання коштів.

            Такий розрахунок коригування заповнюється аналогічно розрахунку коригування при зміні кількості товарів/послуг з наступними відмінностями:

  • в обох рядках у графі 2 зазначається причина коригування «Зміна ціни». Причина коригування вказується у графі 2 без лапок та інших додаткових розділових знаків. Залишок у графі 2 першого і другого рядків не повинен відрізнятися;
  • в обох рядках графи 7-8 не заповнюються;
  • у першому рядку у граф.9 «Коригування вартості; зміна ціни (-) (+)” зі знаком “-“зазначається значення графи 7 рядка податкової накладної, що коригується;
  • у другому рядку у гр.9  «Коригування вартості; зміна ціни (-) (+)” зазначається нове (змінене, правильне)значення ціни товарів/послуг;
  • в обох рядках у гр.10 «Коригування вартості; кількість постачання товарів/послуг» зазначається значення графи 6 рядка податкової накладної, що коригується.

 

Про легалізацію зарплат говорили в Тернопільській ОДА

   Про комплекс заходів щодо легалізації бізнесу, заробітних плат та трудових ресурсів говорили на нараді, яка відбулася нещодавно в Тернопільській облдержадміністрації. Свої зусилля в цьому напрямку об’єднали відразу декілька служб, зокрема Головне управління ДФС в області, Управління Держпраці в області, Головне управління Пенсійного фонду України в області, Тернопільський обласний центр зайнятості, Головне управління статистики в області, а також структурні підрозділи ОДА.

   На заході був присутній заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Петро Якимчук. Він, зокрема, зазначив, що в кожному районі створено робочі групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, до складу яких входять і представники фіскальної служби області. Зазначені групи здійснюють обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

   «У цьому році працівниками територіальних органів ДФС України в області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухано керівників 15 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, – додав Петро Якимчук. – За наслідками проведеної роботи по 14 підприємствах ліквідована заборгованість по заробітній платі на суму майже 1,2 млн грн,  по податку на доходи фізичних осіб – на суму 4,1 тис. грн, по єдиному соціальному внеску – на суму 0,7 тис. гривень. Крім цього проведена індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 94 підприємств за наслідками якої 93 підприємства погасили заборгованість  по заробітній платі на суму понад 1 млн грн, по податку на доходи фізичних осіб – на суму 535,8 тис. грн та по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – на суму 1,6 млн гривень».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь