A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 11.04.2019 09:23
Кількість переглядів: 357

Фото без опису

До уваги платників податків!

Інформуємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перенесення робочих днів у 2019 році» від 10.01.2019 №7-р у квітні поточного року вівторок 30 квітня перенесено на суботу 11 травня, тобто останній день сплати нарахованих податкових зобов’язань з податків і зборів припадає на вихідний день 30 квітня 2019 року.

Нормами податкового кодексу України не передбачено перенесення термінів слати податків і зборів (п.57.1 ст.57 Кодексу), тому сплату нарахованих поточних податкових зобов’язань необхідно здійснити не пізніше 26 квітня 2019 року. 

Місяць придбання транспортного засобу не співпадає з місяцем реєстрації: нюанси нарахування транспортного податку

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області звертає увагу власників транспортних засобів, що згідно з п. п. 267.1.1 п. 267.1 ст. 267 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до п. п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 ПКУ є об’єктами оподаткування.

Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (п. п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 ПКУ).

При оформленні правочину про набуття права власності необхідно звернути увагу на те, що відповідно до ст. 210 Цивільного кодексу України правочин підлягає державній реєстрації у випадках, встановлених законом. Такий правочин вважається вчиненим з моменту його державної реєстрації. Перелік органів, які здійснюють державну реєстрацію, порядок реєстрації, а також порядок ведення відповідних реєстрів встановлюються законом.

Єдина на території України процедура державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автотранспорту встановлена постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів».

Отже, за транспортні засоби, придбані протягом року, транспортний податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт – проведено реєстрацію транспортного засобу.

Таким чином, якщо місяць, в якому придбано транспортний засіб, і місяць, в якому проведено процедуру його державної реєстрації, є різними, то сплачувати транспортний податок необхідно з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Документи, які необхідно зберігати власнику РРО

Відповідно до п. 4 розділу III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №547 суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) для здійснення розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані, зокрема:

- у кінці робочого дня (зміни) друкувати на РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій;

- забезпечувати відповідність сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, а у випадку використання розрахункової книжки - загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня;

- друкувати X-звіти, Z-звіти та інші документи, що передбачені документацією на РРО, відповідно до законодавства;

- зберігати на місці проведення розрахунків реєстраційне посвідчення та останню довідку про опломбування РРО або їх копії.

 

З 16 квітня митне оформлення товарів підприємств здійснюватиметься виключно через «єдиний казначейський рахунок»

Вже 16 квітня цього року списання коштів з депозитних рахунків митниць при митному оформленні товарів підприємств не здійснюватиметься, а митне оформлення товарів підприємств відбуватиметься тільки через «єдиний казнечейський рахунок». Про це повідомляють у Тернопільській митниці ДФС.

Повернення підприємствам коштів авансових платежів здійснюватиметься протягом 1095 днів із дня внесення таких коштів на рахунок відповідно до Порядку повернення, затвердженого наказом Мінфіну від 18.07.2017 № 643 «Про затвердження Порядку перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення» (зі змінами).

Для підприємств юридичних осіб сплата коштів у вигляді авансових платежів (передоплати) зараховується на «єдиний казначейський рахунок», відкритий в Державній казначейській службі України на ім’я ДФС України:

Отримувач - ДФС України;

Рахунок- 37341039292197;

МФО ДКСУ - 899998;

Код ЄДРПОУ- 39292197.

У той час, депозитні рахунки 3734, відкриті в Головному управлінні Казначейства у м. Києві на ім’я митниць ДФС, для зарахування авансових платежів (передоплати), що вносяться громадянами, використовуватимуться у звичайному режимі.

Депозитний рахунок Тернопільської митниці ДФС для зарахування авансових платежів громадян:

 

Отримувач

Тернопільська митниця ДФС

Рахунок

37348140320026

МФО

820019

Код ЄДРПОУ

39420537

 

 

На Тернопільщині платникам компенсували 157 млн грн ПДВ

У січні-березні 2019 року на Тернопільщині 97 суб’єктів господарювання заявили бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок на суму 144 млн гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року це на 66 млн грн більше. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат.

«Станом на початок квітня цього року платникам з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок повернули 157 млн грн податку на додану вартість», - розповів очільник фіскального обласного відомства. У січні-березні минулого року сума відшкодування склала 78 млн грн, тобто цьогоріч компенсували вдвічі більше.

«Вважаю, що відшкодування податку на додану вартість здійснюється прозоро, адже електронна система не дозволяє здійснювати будь-які втручання чи махінації», - констатував Ігор Комендат.

Серед чинників, що сприяють відшкодуванню ПДВ, – запровадження  єдиного реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. До того ж сервісні податкові новації створюють процес нарахування, сплати цього платежу та повернення бюджетних коштів суб’єктам господарювання максимально прозорим і комфортним. «Зі свого боку фіскальна служба реально захищає інтереси легального бізнесу, протидіючи формуванню схемного кредиту, завдяки чому створюються рівні конкурентні умови для бізнесових структур», - деталізував начальник ДФС в області.

За результатами проведених перевірок фахівці фіскальної служби області впродовж першого кварталу цього року упередили бюджетне відшкодування ПДВ на 900 тис. гривень.

Залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ складає 102 млн гривень на початок квітня. Зокрема, 86 млн грн перебувають на стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів та 16 млн грн - в стадії судового та адміністративного розгляду. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь