A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкова інформує: До уваги платників податків!

Дата: 20.10.2017 09:16
Кількість переглядів: 419

До уваги платників податків!

            Адміністрування та сплата податків, погашення боргів відбувається відповідно до вимог чинного законодавства України. Державна фіскальна служба України не розсилає SMS-повідомлення платникам, які, зокрема, містять нібито інформацію від ДФС щодо суми боргу та контактні мобільні номери, куди платник може звернутися за уточненням.

            Акцентуємо увагу, що розсилка повідомлень має характер спаму. Платників, які отримували подібну інформацію у вигляді SMS, просимо звертатися до правоохоронних органів.

Декларацію з податку на прибуток можливо подати через «Електронний кабінет платника»

            Кременецька ОДПІ інформує про можливість подання засобами електронного зв»язку, а саме через «Електронний кабінет платника» податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за формою, затвердженою наказом Мінфіну України від 20.10.2015р. у редакції наказу Мінфіну України від 28.04.2017р. №467, для платників податку на прибуток з базовим звітним періодом квартал.

            Акцентуємо увагу на тому, що відповідно до вимог п.46.2 ст.46 ПКУ платник податку на прибуток подає разом з декларацією фінансову звітність, яка є невід»ємною частиною Декларації.

            Оскільки форма декларації містить обов»язкові для заповнення позначки щодо наявності поданих до Декларації додатків-форм фінансової звітності, то Декларація подається після подання фінансової звітності і отримання квитанції щодо її прийняття.

До вартості електронної книги доведеться додати 20%

            Відповідно до п.п.197.1.25 п.197.1 ст.197 ПКУ від оподаткування ПДВ звільняються операції з постачання (передплати) та доставки періодичних видань друкованих ЗМІ вітчизняного виробництва, підготовлення, виготовлення (друк на папері чи запис на електронному носієві), розповсюдження книжок, у т.ч.електронного контенту вітчизняного виробництва, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови вітчизняного виробництва на митній тери торії України.

            Під постачанням товарів розуміється будь-яка передача права на розпорядження товарами як власник, у т.ч. продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду.

            Отже, режим звільнення від оподаткування ПДВ, визначений п.197.1.25 п.197.1 ст.197 ПКУ, поширюється на операції з:

-постачання (передплати)та доставки періодичних видань друкованих засобів масової інформації вітчизняного виробництва;

-підготовлення (літературне, наукове і технічне редагування, коригування, дизайн та верстання), виготовлення та розповсюдження книжок, у т.ч. електронного контенту вітчизняного виробництва, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників і словників українсько-іноземної або іноземно-української мови вітчизняного виробництва.

            Враховуючи викладене, операції платника податку з постачання (передплати)електронних версій періодичних видань засобів масової інформації вітчизняного виробництва, оподатковуються ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

Підприємці Тернопільщини забезпечили до бюджету 283,7 млн.грн. єдиного податку

            До місцевих бюджетів Тернопільщини від представників малого підприємництва з початку року надійшло 283,7 млн.грн., що становить майже 120% індикативного показника. Така позитивна динаміка не випадкова, адже єдиний податок від малого підприємництва належить до тих податків, надходження якого стабільно і суттєво зростають та поповнюють бюджети місцевих громад. Зокрема, фізичні особи-підприємці сплатили 181,2 млн.грн. єдиного податку, а юридичні особи – 102,5 млн.грн.

            Загалом станом на початок жовтня ц.р. на податковому обліку перебувають понад 27 тисяч суб»єктів підприємницької діяльності, які застосовують спрощену систему оподаткування.

            Зокрема, із 23471 фізичних осіб-підприємців на спрощеній системі 4820-платники першої групи; 12738 –платники другої групи та 5912 платники третьої групи. Серед 2843 юридичних осіб-платників єдиного податку третьої групи, 185 платників використовують ставку 3%; 2658 – ставку 5%, а ще 753 юридичних осіб є платниками єдиного податку IV групи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь