A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкова інформує: Оновлено довідники податкових пільг

Дата: 05.10.2017 08:38
Кількість переглядів: 412

Оновлено довідники податкових пільг

            ДФС України затверджено нові довідники пільг станом на 01.10.2017р.

-Довідник №84/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету;

-Довідник №84/2 інших податкових пільг.

            У Довіднику надано перелік пільг із податку на прибуток, ПДВ, плати за землю, акцизного податку, місцевих податків та зборів, оподаткування неприбуткових установ і організацій, а також початок та кінець дії пільг.

            Нагадаємо, що зазначений документ застосовується при заповненні Звіту про суми пільг(додаток до Порядку обліку сум податків і зборів, не сплачених суб»єктами господарювання до бюджету у зв»язку з отриманням податкових пільг, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2016р. №1233).

            Електронний кабінет платника податків:користування 24 год щодня

            Відповідно до п.п.17.1.13 та 17.1.14 п.17.1 ст.17 ПКУ платник податків має право самостійно обрати спосіб взаємодії з контролюючим органом в електронній формі через електронний кабінет, якщо інше не встановлено ПКУ та реалізовувати через електронний кабінет права та обов»язки, передбачені ПКУ і які можуть бути реалізовані в електронній формі засобами електронного зв»язку.

            Пунктом 49.3 ст.49 ПКУ встановлено, що податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено ПКУ, в один із таких способів:

а)особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

б)надсилається поштою з повідомленням про вречення та з описом вкладення;

в)засобами електронного зв»язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

            Згідно ст.42 прим1 ПКУ платник податків стає користувачем електронного кабінету та набуває право подавати звітність в електронній формі і вести листування засобами електронного зв»язку в електронній формі після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням електронного підпису з дотриманням вимог законодавства щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису або тих сервісів ідентифікації, використання яких дозволяється методологом електронного кабінету.

            Єдиною підставою для відмови у проходженні ідентифікації платника податків в електронному кабінеті є недійсність електронного цифрового підпису такого платника податків, у т.ч. у зв»язку із закінченням строку дії сертифіката відкритого ключа.

            Платник податку, що пройшов ідентифікацію в електронному кабінеті, самостійно визначає спосіб взаємодії з контролюючим органом, а саме в загальному порядку чи в електронній формі, про що робить відповідну позначку в електронному кабінеті з одночасним обов»язковим зазначенням своєї електронної адреси. У разі зміни електронної адреси платник податку зобов»язаний не пізніше наступного робочого дня внести відповідні зміни до своїх облікових даних в електронному кабінеті.

            Починаючи з дня, наступного за днем обрання платником податків електронної форми взаємодії з контролюючим органом через електронний кабінет, крім вихідних та святкових днів, взаємодія між ними, яка може бути реалізована в електронній формі засобами електронного зв»язку здійснюється через електронний кабінет.

            Платник податків має право в будь-який момент відмовитися від електронної форми взаємодії з контролюючим органом шляхом надсилання відповідного повідомлення через електронний кабінет. Починаючи з дня, наступного за днем надіслання такого повідомлення, взаємодія платника податків з контролюючим органом в електронній формі припиняється і здійснюється в загальному порядку, встановленому ПКУ.

Здаєте майно в оренду? Не забудьте сплатити податок

            Кременецька ОДПІ нагадує, що дохід від надання нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм визначається у порядку, встановленому п.170.1 ст.170 Податкового кодексу України, та включається до загального місячного (річного)оподаткованого доходу громадянина.

            Якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб»єктом господарювання, то особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування)податку до бюджету, є платник податку-орендодавець. При цьому:

а)такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету протягом 40 календарних днів, після останнього дня такого звітного (податкового)кварталу, сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов»язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації;

б)у разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об»єктів нерухомості нотаріус зобов»язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку-орендодавця у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Протидія корупції в ДФС:з початку року проведено 77 службових перевірок

            Одним із основних пріоритетів відділу внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Тернопільській області ГУ ДФС у Тернопільській області є профілактика та упередження корупційних дій в податковій і митних сферах. Працівники підрозділу, у рамках визначеного законодавством правового поля, постійно проводять заходи, спрямовані на виявлення та припинення фактів будь-яких корупційних ризиків.

            Так, з початку року здійснено профілактичні заходи, проведено 77 службових перевірок правомірності дій працівників під час виконання ними функцій держави, з яких після проведення перевірки, в порядку ст..214 КПК України, матеріали направлено до правоохоронних органів для вирішення питання відповідно до вимог діючого законодавства. В Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР)зареєстровано 20 кримінальних проваджень.

            Направлено 13 подань з метою проведення тематичних перевірок, крім того, 7 подань про відкриття дисциплінарних проваджень, за результатами розгляду яких у 16 випадках вжито заходи дисциплінарного впливу.

            З метою запобігання корупційним проявам з боку працівників ГУ та Тернопільської митниці ДФС цього року проведено 305 попереджувально-профілактичних заходів, в т.ч. винесено 31 офіційне застереження та проведено інші заходи щодо підвищення ефективності протидії корупції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь