A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 15.01.2019 08:37
Кількість переглядів: 366

Фото без опису

Обережно – псевдоброкери!

У Тернопільській митниці ДФС попереджають, що останнім часом активізували свою діяльність шахраї, які обіцяють «посприяти» в митному оформленні транспортних засобів особистого користування. В їхні тенета можуть легко потрапити й мешканці Тернопілля.

Так, вони називаються особами, наближеними до працівників митниці або митними брокерами. За чималу суму коштів аферисти пропонують громадянам «посприяти» у пришвидшенні в оформленні транспортного засобу. Тому громадян, які не перевіряють достовірність інформації, зловмисникам таки вдається обманути.

До слова, часто власники автомобілів на іноземній реєстрації намагаються оминути митного брокера,  мовляв навіщо переплачувати. Працівники митниці закликають не робити цього, адже документи, заповнені нефахівцем, можуть містити помилки, що, власне, і сповільнює процес оформлення транспортного засобу.

Якщо ж у вас виникають сумніви щодо того, чи справді ви маєте справу з    брокером – вимагайте у нього документи, що підтверджують право на здійснення митної брокерської діяльності. Не звертайтеся до посередників, які не розташовані на території місць, де здійснюється митне оформлення

Працівники Тернопільської митниці ДФС застерігають громадян бути пильними під час митного оформлення транспортних засобів та не потрапляти на «гачок» шахраїв.

Для легалізації транспортного засобу із застосуванням коефіцієнта 0,5 при оподаткуванні акцизним податком залишилось 42 дні

З 25 листопада 2018 набрали чинності Закони України № 2611-VIII та 2612-VIII, що запровадили порядок митного оформлення автомобілів, встановили нові ставки акцизного податку, а також посилили відповідальність за недотримання вимог законодавства під час використання автомобілів на іноземній реєстрації.

Впродовж 90 календарних днів із дня набрання чинності Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» до акцизного податку застосовується коефіцієнт 0,5. Винятком є електромобілі.

У Тернопільській митниці ДФС звертають увагу, що період здійснення митного оформлення легкових транспортних засобів із застосуванням коефіцієнта 0,5 при оподаткуванні акцизним податком минає через 42 дні, а саме - 22 лютого 2019 року.

Відтак вважаємо за необхідне наголосити, що для громадян, котрі планують легалізувати свій автомобіль, у зоні діяльності митниці функціонує два місця, де здійснюють оформлення транспортних засобів. Тож варто звернутися у відділ митного оформлення №1 митного посту «Тернопіль – центральний», який знаходиться за адресою вул. Текстильна, 28а, м. Тернопіль або ж відділ митного оформлення №2 митного посту «Тернопіль – центральний» - вул. Текстильна, 38, м. Тернопіль.

При виникненні запитань щодо особливостей ввезення та розмитнення транспортних засобів на іноземній реєстрації телефонуйте на номер «гарячої лінії» (0352) 43-03-21, яка діє у  Тернопільській митниці ДФС.

Власники та орендарі земельних ділянок Тернопілля сплатили 310,5 млн гривень

За січень-грудень 2018 року власники та орендарі земельних ділянок області сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 310 млн 537,3 тис. грн плати за землю. Порівняно з аналогічним періодом 2017 року надходження цього платежу зросли на 26 млн гривень.

Загалом внесок юридичних осіб, які у своїй господарській діяльності використовують землю до місцевого бюджету, склав 235,6 млн грн, а фізичні особи сплатили 74,9 млн грн, що відповідно на 15,2 млн грн та 5,9 млн грн більше, ніж у 2017 році.

З незаконного обігу вилучено підакцизні товари на 2,5 млн гривень

Працівниками податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області за процесуального керівництва прокуратури області припинено протиправну діяльність із реалізації контрафактних підакцизних товарів.

У ході проведення операції «Акциз-2019» встановлено, що мешканець одного із районних центрів області здійснює придбання з метою збуту та збут великих партій незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Накопичення фальсифікату з метою його подальшої реалізації здійснювалось у гаражних приміщеннях.

За результатами проведених заходів вилучено 1,3 тис. літрів спирту, 9,4 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, 1000 пачок тютюнових виробів.

Загалом із незаконного обігу вилучено підакцизні товари на суму 2,5 млн гривень. Відтак упереджено втрати бюджету від ненадходження акцизного податку на суму понад 660 тис. гривень.

Триває досудове розслідування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь