A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 04.06.2018 08:36
Кількість переглядів: 363

 

Підстави для анулювання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями

Ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями або тютюновими виробами анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження на підставі:

-заяви суб»єкта господарювання;

-рішення про скасування державної реєстрації суб»єкта господарювання;

-несплати чергового платежу за ліцензію протягом 30 календарних днів від моменту призупинення ліцензії;

-рішення суду про встановлення факту незаконного використання суб»єктом господарювання марок акцизного збору (стосовно імпортера);

-рішення суду про встановлення факту торгівлі суб»єктом господарювання алкогольними напоями або тютюновими виробами без марок акцизного збору;

-рішення суду про встановлення факту переміщення суб»єктом господарювання алкогольних напоїв або тютюнових виробів поза митним контролем;

-продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, або у не визначених для цього місцях.

         Ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання суб»єктом господарювання письмового розпорядження про її анулювання.

         Порядок та механізм видачі, подовження дії, переоформлення, призупинення та анулювання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами визначається Законом України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

                                      До уваги платників ПДВ!

         З 1 липня 2018 року додаток 1, додаток 5 та додаток 9 до податкової декларації з податку на додану вартість подається за новими формами.

         У зв»язку з набранням чинності з 01.06.2018 року наказу Міністерства фінансів України від 23 березня 2018 р. №381»Про затвердження змін до наказу Міністерства фінансів України від 28.01.2016р. №21, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.04.2018р. за №451/31903, додаток 1, додаток 5 та додаток 9 до податкової декларації з ПДВ з 01 липня 2018 року подаються платниками, які обрали місячний або квартальний звітні (податкові)періоди, за новими формами.

         Водночас наголошуємо, що відомості до таблиці 1,2 додатку 1 та додатку 5 до податкової декларації з ПДВ заповнюються одноразово (для платників, які обрали місячний звітний (податковий) період,-червень 2018 р. та платників, які обрали квартальний звітний (податковий) період – II квартал 2018 року).

Відповідальність  працедавців за недотримання законодавства стосовно укладення трудового договору та оформлення трудових відносин з працівниками

         Відповідно до п.171.1 ст.171 ПКУ від 02.12.2010 р.№2755 із змінами та доповненнями, особою, відповідальною за нарахування, утримання та сплату(перерахування)до бюджетів податку на доходи фізичних осіб, є роботодавець, який виплачує такі доходи на користь платника податку.

         Особи, які мають статус податкових агентів, зобов»язані зокрема, своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати до бюджету податок з доходу, що виплачується на користь платника податку та оподатковується до /або під час такої виплати за її рахунок;  подавати у строки, встановлені цим кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також сум утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування(п.176.2 ст.176 ПКУ).

         У разі виявлення під час перевірки фактів не дотримання працедавцем (податковим агентом)законодавства щодо укладення трудового договору, не оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами), якщо ці дії призвели до порушення таким працедавцем правил нарахування, утримання та сплати в бюджет ПДФО, до такого працедавця застосовуються штрафні санкції у порядку та розмірах, встановлених ст.123 ПКУ. Так, коли сума податкового зобов»язання з ПДФО при перевірці визначається контролюючим органом, на таку особу накладається штраф в розмірі 25% суми нарахованого податкового зобов»язання. При повторному протягом 1095 днів визначені контролюючим органом  суми податкового зобов»язання, накладається штраф у розмірі 50% суми нарахованого податкового зобов»язання.

         У разі порушення порядку подання інформації про фізичних осіб-платників податків до таких працедавців (податкових агентів) застосовуються штрафні санкції у порядку та розмірах, встановлених ст.119 ПКУ.

         Згідно з ст.163 прим.4 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 року №8073-Х із змінами та доповненнями неутримання або неперерахування до бюджету сум податку з доходів фізичних осіб при виплаті фізичній особі доходів,  неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям за встановленою формою відомостей про доходи громадян, - тягне за собою попередження або накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян-суб»єктів підприємницької діяльності у розмірі від 2 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

         Такі ж дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення,-тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян – суб»єктів підприємницької діяльності у розмірі від трьох до п»яти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

         Крім цього, статтею 212 Кримінального кодексу України від 05.04.2001 року №2341-III із змінами та доповненнями встановлена відповідальність за умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов»язкових платежів), що входять в систему оподаткування.

Платники земельного податку у поточному році сплатили до місцевого бюджету 4,5 млн.грн.

            Плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у форматі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

            Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

            Ставки плати за землю та пільги щодо земельного податку, що сплачується на відповідній території, встановлюють органи місцевого самоврядування.

            Ставки плати за землю, що сплачується на відповідній території встановлюються і оприлюднюються органами місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування встановлюваних місцевих податків та зборів. Така норма встановлена п.12.3.4 статті 12 Податкового кодексу України (далі ПКУ).

            Облік фізичних осіб-платників податку і нарахування відповідних сум проводяться щороку до 1 травня. Сплатити суму цього податку фізичні особи мають протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення рішення. Термін вручення повідомлень-рішень фізичним особам до 1 липня поточного року.

 Звертаємо увагу, що статтю 281 ПКУ (пільги для фізичних осіб) доповнено пунктом:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

якщо фізична особа має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, то така особа до 1 травня поточного року подає письмову заяву у довільній формі до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельної ділянки для застосування пільги. Пільга починає застосовуватися до обраної земельної ділянки з базового податкового періоду у якому подано таку заяву.

Нагадуємо, що останній термін сплати земельного податку з фізичних осіб – 29 серпня 2018 року.

З початку цього року платниками Кременеччини сплачено  4534,8 тис.грн. плати за землю, в т.ч. 3861,6 тис.грн. юридичними особами і 673,2  тис.грн. фізичними особами. Це за словами начальника  Кременецької ОДПІ Ярослава Міщука на 1878,5 тис.грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь