A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Коли уточнюємо податкове зобов'язання на збільшення

Дата: 11.09.2017 08:33
Кількість переглядів: 386

Коли уточнюємо податкове зобов»язання на збільшення

            Відповідно до ст.200 прим.1.2 ст.200 прим.1 ПКУ розрахунки з бюджетом у системі Електронного адміністрування ПДВ здійснюються з рахунків, відкритих платникам податків в системі електронного адміністрування, крім випадку, передбаченого абзацом 2 п.87.1 ст.87 ПКУ.

            Механізм проведення розрахунків з бюджетом з використанням електронних рахунків визначено Порядком електронного адміністрування ПДВ, затвердженого постановою КМУ від 16.10.2014р. №569.

            Зокрема, п.20 Порядку №569 передбачено, що при поданні платником податку уточнюючих розрахунків до податкових декларацій з ПДВ за попередні звітні (податкові)періоди, які передбачають збільшення податкових зобов»язань з податку, що підлягають перерахуванню до бюджету, для перерахунку таких зобов»язань до бюджету ДФС не пізніше наступного робочого дня подання уточнюючих розрахунків надсилає Державній казначейській службі реєстр платників податку, в якому зазначаються, зокрема, суми податку, що підлягають перерахуванню до бюджету.

            При цьому п.25 Порядку №569 передбачено, що сплата податкових зобов»язань, визначених контролюючим органом відповідно до п.п.54.3.1, 54.3.2, 54.3.5, 54.3.6 п.54.3 ст.54 ПКУ, та сплата передбачених ПКУ штрафних санкцій і пені здійснюються платником податку з поточного рахунку до відповідного бюджету.

            Отже, при поданні уточнюючих розрахунків до податкової звітності з ПДВ, які передбачають збільшення податкових зобов»язань з податку, платники податку повинні необхідну суму, що підлягає перерахуванню до бюджету, сплатити на електронний рахунок.

            При цьому, сума штрафних санкцій та пені при поданні уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ, податкові зобов»язання, визначені контролюючим органом, а також нарахована контролюючим органом штрафна санкція та пеня сплачуються до бюджету з поточного рахунка.

Неприбуткові організації відображають фінансову звітність у додатку Ф3

            Кременецька ОДПІ повідомляє, що 20 червня 2017 р. набрав чинності наказ Мінфіну від 28.04.2017р. №469 «Про затвердження змін до форми Звіту про використання доходів (прибутків)неприбуткової організації, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22.05.2017 р. №653/30521.

Наказом № 469 затверджені зміни до форми Звіту про використання доходів (прибутків)неприбуткової організації , зокрема передбачено, що фінансова звітність, яка подається відповідно до п.46.2 ст.46 розд.1 Податкового кодексу України, є додатком Ф3 до Звіту та його невід»ємною частиною.

            З оновленим текстом наказу можна ознайомитись скориставшись розділом»Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу(http://zir.sfs.gov.ua).

Телефони для вирішення питань щодо відновлення реєстрації податкових накладних

            З початку дії системи блокування податкових накладних призупинено реєстрацію 1691 податкової накладної на суму 28,6 млн.грн. Відмовлено в реєстрації 41 податкову накладну в грошовому вимірі – це 600,6 тис.грн. ПДВ.

            В ГУ ДФС області створена робоча група, яка збирається щодня і оперативно розглядає документи, надані платниками, у яких заблоковано реєстрацію податкових накладних, і приймає рішення.

            Повідомляємо, що бізнес може звертатися до нас і ми допоможемо сформувати пакет документів, які необхідно надати для розблокування накладних.

            Отож з метою оперативного вирішення питань суб»єктами господарювання щодо відновлення реєстрації податкових накладних в ЄРПН в ГУ ДФС діє телефона лінія.

            Бізнес Збаразького, Кременецького, Лановецького, Підволочиського, Шумського районів може звертатись за консультацією по даному питанню за номером телефону (03546)2-16-48 Бендасюк Марина Василівна.

                        Тернопільщина:надходження податку на прибуток склали 114,9 млн.грн.

            Впродовж січня-серпня платники Тернопільської області спрямували до Зведеного бюджету України 114,9 млн.грн. податку на прибуток, в т.ч. до державного бюджету-102,2 млн.грн., місцевих бюджетів – 12,7 млн.грн. Індикативний показник виконано на 130,7%. Зокрема, у серпні сплачено 31 млн.грн. податку на прибуток, що становить 163,1% виконання прогнозного показника.

            До загального фонду зведеного бюджету з початку року сплачено 6 млн.грн. частини чистого прибутку (доходу)господарських організацій, що вилучається до бюджету, в т.ч.у серпні надійшло майже 1,4 млн.грн. цього платежу.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь