A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 16.01.2019 08:26
Кількість переглядів: 349

Фото без опису

До уваги підприємців «спрощенців»!

Кременецьке управління  ГУ ДФС у Тернопільській області ще раз нагадує, що у відповідності з Законом України від 23.11.2018 року №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», який вступив у дію з 1 січня 2019 року-підприємці, які на спрощеній системі оподаткування здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами та виробами медичного призначення, зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій незалежно від обсягу доходу».

На Тернопільщині власники автомобілів сплатили до бюджету понад 4 мільйони гривень

Впродовж січня-грудня 2018 року до місцевих бюджетів Тернопілля надійшло 4 млн 232 тис. грн транспортного податку. Це на 207,9 тис. грн більше, ніж у відповідному періоді 2017 року.

З цієї суми 2 млн 57,8 тис. грн цього податку сплатили громадяни - власники автомобілів класу «люкс» та 2 млн 174,2 тис. грн перерахували юридичні особи.

Лише у грудні минулого року платниками було сплачено 217,5 тис. грн цього платежу. Зокрема, від суб’єктів господарювання-юросіб надійшло 155,5 тис грн, а фізособи сплатили 62,2 тис. грн транспортного податку

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2018 - 1 млн 396 тис. 125 грн, а у 2019 - 1 млн 564 тис. 875 гривень).

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування. 

Законодавчі новації для малого бізнесу, деклараційна кампанія, електронні сервіси і не тільки

Особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій підприємцями-спрощенцями – тема чергового семінару, що відбувся нещодавно у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області. На захід були запрошені підприємці, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі лікарськими засобами, а також представники сервісних центрів із обслуговування та поширення касової техніки.

Відкриваючи семінар, заступник начальника  ГУ ДФС у Тернопільській області Петро Якимчук наголосив, що актуальність діалогу зумовлена набуттям чинності Законом України від 23.11.2018 р. №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів». «Даний документ вступив у дію з 1 січня 2019 року, - констатував він. – Відтак підприємці, які на спрощеній системі оподаткування здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами та виробами медичного призначення, зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій незалежно від обсягу доходу.»

Петро Миколайович деталізував, що у фіскальних органах зареєстровано 558 приватних підприємців із таким видом діяльності, з яких 315 – діючі, у них працює біля 1000 найманих працівників. «Проаналізувавши стан реєстрації РРО протягом листопада-грудня 2018 року, ми не можемо сказати, що суб’єкти господарювання активно виконують норми закону. Тому вважаємо за доречне вкотре нагадати законодавчі вимоги застосування касової техніки та відповідальність за здійснення діяльності без реєстраторів розрахункових операцій», - підсумував заступник начальника ДФС в області.

Більш детально про необхідність застосування реєстраторів розрахункових операцій у підприємницькій діяльності та відповідальність за порушення законодавчих норм розповів заступник начальника відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту ДФС в області Олег Довгошия.

У ході семінару учасники також ознайомилися із законодавчими новаціями в оподаткуванні підприємницької діяльності та особливостями використання праці найманих працівників. На цих тезах детально зупинився заступник начальника відділу аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осіб, єдиного внеску та розгляду звернень громадян управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в області Андрій Руцький. Він наголосив, що з 1 січня 2019 року розмір мінімальної заробітної плати змінено, і він складає 4173 грн, а мінімальний розмір єдиного внеску – 918,06 гривень. Андрій Михайлович також зазначив, що з січня розпочалася кампанія декларування громадянами своїх доходів. Відтак особи, які мають обов’язок подати декларацію про свій майновий стан та доходи, зобов’язані це зробити до 1 травня 2019 року.

Про порядок реєстрації РРО та КОРО, подання відомостей про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма 20-ОПП), розповів начальник управління обслуговування платників ДФС в області Руслан Крисоватий.

Заступник начальника цього ж управління Андрій Петришин детально розповів про роботу такого сервісу, як «Електронний кабінет».

На завершення семінару лектори надали відповіді на запитання підприємців та подякували за активну участь у заході.

З 24 травня 2019 року за неоформлений автомобіль на іноземній реєстрації - 170 тис. гривень штрафу

У Тернопільській митниці ДФС нагадують громадянам про відповідальність за порушення правил при ввезенні автомобілів на іноземній реєстрації.

Законом України від 08 листопада 2018 року № 2612-VIIІ „Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України” для громадян встановлено нові умови ввезення транспортних засобів.

При цьому передбачено перехідний період 180 діб для тих громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015  року до набрання чинності цим законом.

Як зазначив заступник начальника - начальник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Тернопільської митниці ДФС Володимир Петрук, впродовж 180 днів з початку дії закону, а саме до 24 травня 2019 року, митне оформлення транспортних засобів, щодо яких не дотримані строки або умови митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, здійснюється за умови сплати митних платежів та добровільної сплати фізичною особою, яка є власником такого транспортного засобу або уповноважена розпоряджатися ним та декларує такий транспортний засіб, коштів у сумі, що дорівнює розміру 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Після зазначеного періоду при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

«За керування транспортними засобами, щодо яких порушено строки їх тимчасового ввезення та/або транзиту, використання таких транспортних засобів для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні, передача у володіння, користування або розпорядження особами, які не ввозили такі транспортні засоби на митну територію України або не поміщували в митний режим транзиту, передбачено штраф в розмірі 8 500 грн. При повторному правопорушенні – 17 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу», - додав Володимир Петрук.

Наразі відповідальність за порушення митних правил при ввезенні автомобілів на іноземній реєстрації поки що не змінюється. Проте з 24 травня 2019 року такі пільгові умови скасовуються і вступають у дію нові санкції щодо порушення вказаних митних правил.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь