A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкова інформує: Оновлена форма декларації з акцизного податку

Дата: 18.08.2017 08:24
Кількість переглядів: 497

Оновлена форма декларації з акцизного податку

            Кременецька ОДПІ нагадує, що відповідно до ПКУ передбачено щомісячне декларування податкового зобов»язання з АП. Декларація за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю, подається платником щомісяця протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового)місяця до контролюючого органу за місцем обліку такого платника. Відповідно до ч.2 п.46.6 ст.46 ПКУ до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

            Зміни до форми декларації  АП, Порядку її заповнення та подання внесено наказом Мінфіну України від 24.04.2017р.№451 (далі- наказ 451), який набрав чинності з 06.06.2017р.

            Тобто, вперше декларацію за оновленою формою потрібно подавати за звітний період-липень 2017р., але не пізніше 21.08.2017р.

Яка відповідальність передбачена за несплату або несвоєчасну сплату плати за землю фізичними особами

            Відповідно до п.286.5 ст.286 ПКУ нарахування фізичним особам сум податку проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилаються(вручаються)платникові за місцем його реєстрації до 01 липня поточного року податкові повідомлення-рішення про внесення податку за формою, встановленою у порядку, визначеному ст..58 ПКУ.

Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У аналогічному порядку здійснюється нарахування фізичним особам орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності та визначаються строки її сплати.

            Пунктом 54.5 ст.54 ПКУ визначено, що якщо згідно з нормами цієї статті сума грошового зобов»язання розраховується контролюючим органом, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність і повноту нарахування такої суми, проте несе відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов»язання і має право оскаржити зазначену суму в порядку, встановленому ПКУ.

            У разі якщо платник не сплачує узгоджену суму у встановлені строки він притягується до відповідальності в таких розмірах:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов»язання – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов»язання,- у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу;

Разом з тим, на суму податкового зобов»язання не сплаченого в строк нараховується пеня у порядку визначеному ст.129 ПКУ.  

 

 

Автотранзитом:щоб не перевищити строк перебування

           

Тернопільська митниця повідомила, що громадянам дозволено ввозити транспортні засоби особистого користування з метою транзиту через митну територію України за умови їх письмового декларування та внесення на рахунок органу доходів і зборів грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезені таких транспортних засобів на митну територію України з метою вільного обігу. Зазначені вимоги не поширюються на транспортні засоби, постійно зареєстровані у відповідних реєстраційних органах іноземної держави, що підтверджуються відповідними документами.

            Статтею Митного кодексу України встановлено строки транзитних перевезень для автомобільного транспорту:

  • 10 діб;
  • 5 діб (при переміщенні в зоні діяльності однієї митниці);

При перевищені строку доставки товарів, транспортних засобів комерційного призначення,що перебувають під митним контролем, до органу доходів і зборів призначення (а при переміщенні в межах зони діяльності одного органу доходів і зборів – від одного підрозділу до іншого), митних або інших документів на ці товари, транспортні засоби особа несе відповідальність, що визначена ст.470 МКУ.

Зокрема, при перевищенні встановленого строку доставки:

  • не більше ніж на 1 добу-попередження або накладення штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.);
  • більше ніж на 1 добу, але не більше ніж на 10 діб, а також вчинення правопорушень особою яка протягом року притягалася до відповідальності за вчинення такого правопорушення-накладення штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 грн.);
  • більше ніж на 10 діб, а також втрата цих товарів, транспортних засобів, документування чи видача їх без дозволу органу доходів і зборів-накладення штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн.);

Відтак з початку 2017 року Тернопільською митницею ДФС складено 50 протоколів про порушення митних правил за статтею 470 МКУ стосовно порушень громадянами, встановлених ст..95 МКУ, строку доставки транспортних засобів.

Нагадуємо Порядок заповнення розрахункових документів при сплаті податків та зборів до бюджету

Кременецька ОДПІ звертає увагу платників податків, що розрахункові документи при сплаті податків та зборів до бюджету заповнюються відповідно до вимог наказу МФУ від 24.07.15р. №666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення)податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 серпня 2015 року за №974/27419, із змінами і доповненнями.

Зокрема в полі «призначення платежу» обов»язково вказується код ЄДРПО або реєстраційний номер облікової картки платника податків.

При заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли)між словами та службовими знаками.

 

 

 

Лише електронний вигляд для Повідомлення для підтвердження реальності операцій по зупиненим податковим накладним

            ДФС України повідомила, що для унеможливлення впливу людського фактору на процес приймання документів Міністерством фінансів України внесено зміни до діючого наказу, яким передбачено поданя повідомлення та документів на підтвердження реальності операцій по зупиненню податкової накладної виключно в електронному вигляді.

Змінами також передбачено і додатковий контроль за операціями з нульовою ставкою та тими операціями, які звільнені від оподаткування. Це у свою чергу, дозволить зупинити подальше використання схем фіктивного кредиту з ПДВ.

Загалом з початку дії системи моніторингу податкових накладних та станом на 16.08.2017 року комісією ДФС опрацьовано вже 900 повідомлень платників податків Тернопільщини, з яких по 73 повідомленнях прийнято позитивне рішення та відмовлено по 169 повідомленнях.

 

Останній день подання декларації з податку на прибуток сільгоспвиробників – 29 серпня 2017 року

Кременецька ОДПІ нагадує сільськогосподарським підприємствам, що 29 серпня 2017р. – останній день подання виробниками сільськогосподарської продукції річної податкової декларації з податку на прибуток підприємств за податковий (звітний)період, який починається з 01.07.2016 року і закінчується 30.06.2017 року.

Зазначимо, що сплатити таким підприємствам податок на прибуток слід не пізніше 08.09.2017 року.

 

Змінено Порядок оформлення та видачі довідки про сплату або відсутність податкових зобов»язань

З 28.07.2017 року набрав чинності Наказ Мінфіну від 13.06.2017 року №568 «Про затвердження форми довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкового зобов»язання) та Порядку її оформлення і видачі, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10.07.2017 року за №839/30707.

Наказ №568 затвердив форму довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкових зобов»язань)та порядок оформлення і видачі цієї довідки.

Довідка видається безоплатно у паперовій та/або електронній формах на підставі заяви платника податків про видачу Довідки та подання декларації про майновий стан і доходи.

Заява та податкова декларація подаються платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органу за місцем податкового обліку.Заява складається з обов»язковим посиланням на відповідний пункт ПКУ від 02.12.2010 року №2755 зі змінами та доповненнями, яким передбачено видачу контролюючим органом довідки, та зазначенням найменування підприємства(установи, організації), до якого (якої довідку буде подано платником податків.)

Заяву про видачу довідки за вибором платника податків може бути подано засобами електронного зв»язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

Довідка видається контролюючим органом за місцем податкового обліку:

  • платникам податків, які звернулися відповідно до п.179.12 ст.179 розділу IV Кодексу,- протягом 10 календарних днів з дати отримання заяви;
  • платникам податків резидентам, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання та які звернулися відповідно до п.179.3 ст.179 розділу IV Кодексу, - протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації та сплати належної суми податку.

 

Тернопільщина:від сплати єдиного податку бюджети отримали 220,7 млн.грн.

Єдиний податок від малого підприємництва належить до тих податкових платежів, надходження якого стабільно і суттєво зростають та поповнюють бюджети місцевих громад.

Загалом станом на початок серпня ц.р. на податковому обліку перебувають майже 27 тисяч суб»єктів підприємницької діяльності, які застосовують спрощену систему оподаткування. Зокрема із 23355 фізичних осіб-підприємців на спрощеній системі 4830- платники першої групи, 12813 – платники другої групи та 5712 – платники третьої групи. Серед юридичних осіб 2889 – платники єдиного податку третьої групи та 753 платники єдиного податку четвертої групи.

До місцевих бюджетів Тернопільщини від представників малого підприємництва надійшло 200,7 млн.грн. єдиного податку, зокрема фізичні особи підприємці сплатили 140,9 млн.грн. єдиного податку, а юридичні особи – 79,8 млн.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь