A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Круглий стіл

Дата: 23.08.2018 08:13
Кількість переглядів: 590

  Служба у справах дітей інформує:
       
         Виховати дитину, яка вміє любити…
         Відбувся круглий стіл для опікунів та піклувальників  м. Кременця на тему: «Забезпечення захисту прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників»
         Захід розпочався з перегляду  відеоролика «Дитині потрібна сім’я». Тільки сім’я здатна забезпечити задоволення основних потреб дитини, надати стимул для її подальшого розвитку, створити стабільну атмосферу.   Сім’я  є першою сходинкою дитини у доросле життя.   Якщо ж можливості жити з рідними батьками немає, то найкраща альтернатива це здійснення опіки або піклування над такими дітьми.

        Круглий стіл проводився у   виставковій залі Кременецького краєзнавчого музею не випадково, адже   для гармонійного розвитку дитини необхідно також задоволення і виховання в дитини культурно - естетичних потреб. Саме на цю потребу кожної дитини звернула  увагу у своєму виступі начальник відділу культури і туризму Кременецької міської ради Бобровська Ганна Валеріївна. Вона наголосила присутнім про важливість залучення дітей до гурткової роботи, майстер класів, які часто проводяться у  цьому приміщенні, відвідування дітьми бібліотек, виставок, музеїв. Саме у сімейному оточені формуються такі духовні  якості як доброта, чуйність, відповідальність, чи, навпаки – бездуховність.
         Начальник служби у справах дітей Бесяда Наталія Феофанівна  зазначила, що у місті Кременці сьогодні проживає 35 дітей, які  виховуються в сім’ях опікунів і піклувальників. Вони добросовісно виконують свої обов’язки. Діти, які перебувають в цих сім’ях,   забезпечені продуктами харчування та одягом, завжди охайні, мають гарні оцінки в школі, на них приємно дивитися та приємно спілкуватися з ними.  

        Проте, є і проблемні питання, які виникають у цих сім’ях щодо підготовки дітей до самостійного життя,  спілкування з близькими та далекими родичами, набуття досвіду піклування про близьких, вдячності за любов, теплоту, турботу, увагу до їхньої долі  держави, вчителів та близьких. Звернула увагу, що служби, робота яких спрямована на допомогу, підтримку та контроль за діяльністю опікунів і піклувальників завжди готові допомогти і підтримати.  Керівник служби зосередила свою увагу на правах і обов’язках опікунів і піклувальників, а також їхній відповідальності перед суспільством.

        Заступник головного лікаря Кременецького центру первинної медико – санітарної допомоги  Урина Людмила Григорівна розповіла учасникам круглого столу про вікові особливості розвитку дитини та статевого виховання підлітків. Вона зазначила, що для гармонійного розвитку дитини необхідно як повноцінне харчування, достатній і спокійний сон, заняття спортом, активний відпочинок, так і можливість отримання певної інформації, інтелектуальна активність,  прийняття дитини з боку сім’ї та однолітків, прагнення виразити себе та отримати визнання від оточуючих. А також наголосила про необхідність проведення роз’яснювальної роботи щодо шкідливого впливу на організм дітей шкідливих звичок.

         Чим викликана агресія у дітей і як впливати на настрій дитини йшлося у відеоролику «Агресія у дітей», який переглянули присутні і дійшли до однієї думки, що кращий спосіб запобігти надмірної агресивності в дитини – проявляти до неї любов. Немає дитини, яка, відчуваючи  до себе любов, була б агресивною.

         Активну участь в семінарі взяла директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Злочевська Алла Миколаївна, яка розповіла про особливості соціального супроводу сімей опікунів і піклувальників, надала практичні поради особам, які здійснюють опіку, піклування над дітьми.           

         Своїм життєвим досвідом поділилася піклувальник  Мисак Лілія Євгенівна, якій випала доля виховувати восьмеро дітей, які позбавлені батьківської опіки.

          Сім’ям опікунів і піклувальників була висловлена подяка  за їхнє добросовісне виконання обов’язків. Адже, взявши на себе нелегку ношу, вони з терпеливістю і відповідальністю несуть її.
          На закінчення зустрічі присутні переглянули відеоролик «Правила виховання доброї дитини» в якому визначена мета виховного процесу – виплекати дитину, яка вміє любити: себе, родину, людей, оточуючий світ… Тобто, щасливу людину.

          Опікуни та піклувальники отримали багато нової інформації та були вдячні за участь у круглому столі.

 

 

 

                                                                                             

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь