A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 15.11.2018 08:05
Кількість переглядів: 371

Фото без опису

До уваги фізичних та юридичних осіб

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області повідомляє, що з  метою забезпечення належного рівня обізнаності фізичних та юридичних осіб процедурами проведення податкових та митних експертиз, у розділі «Інформація з питань митної справи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу розміщено інтерактивне посилання «Експертна діяльність у податковій та митній сферах».

Інформація відображається у вигляді питань-відповідей. Для роботи можна скористатися посиланням http://zir.mobi/main/customs/actual26/

Варто ознайомитися із новою формою податкової накладної

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 17 вересня 2018 року №763 (далі – Наказ №763) внесено зміни до наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року №1307 «Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної» (далі – Порядок).

Зокрема, згідно із змінами, внесеними Наказом №763, у податковій накладній (далі – ПН) зазначається податковий номер платника ПДВ відповідно до Порядку обліку платників податків і зборів.

Рядок ПН «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта», передбачений для заповнення даних щодо отримувача (покупця), заповнюється при постачанні товарів/послуг платнику ПДВ та при складанні ПН відповідно до п. 10 Порядку.

Також Порядок доповнено словами «у рядках «Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)» та «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» зазначаються дані головного підприємства – платника податку».

В абзаці першому пункту 9 Порядку слова «а у рядку «індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)» зазначається індивідуальний податковий номер оператора такої угоди» замінено словами «а у рядках, відведених для заповнення даних отримувача (покупця), зазначаються дані оператора такої угоди».

Наказ №763 опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 06.11.2018 № 85 і він набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування, тобто 1 грудня 2018 року, крім абзацу другого п. 6 та п. 8 Змін до Порядку заповнення податкової накладної, які набирають чинності з 1 січня 2020 року.

Розміри ставок встановлені для підприємців – платників єдиного податку четвертої групи

Відповідно до п. п. 4 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до платників єдиного податку, які відносяться до четвертої групи (сільськогосподарські товаровиробники), належать, зокрема, фізичні особи – підприємці, які провадять діяльність виключно в межах фермерського господарства, зареєстрованого відповідно до Закону України «Про фермерське господарство», за умови виконання сукупності таких вимог:

- здійснюють виключно вирощування, відгодовування сільськогосподарської продукції, збирання, вилов, переробку такої власновирощеної або відгодованої продукції та її продаж;

- провадять господарську діяльність (крім постачання) за місцем податкової адреси;

- не використовують працю найманих осіб;

- членами фермерського господарства такої фізичної особи є лише члени її сім’ї у визначенні частини другої ст. 3 Сімейного кодексу України;

- площа сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду у власності та/або користуванні членів фермерського господарства становить не менше двох гектарів, але не більше 20 гектарів.

Пунктом 292 прим. 1.2 ст. 292 прим. 1 ПКУ встановлено, що базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 01 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого ПКУ.

Базою оподаткування податком для платників єдиного податку четвертої групи для земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ) є нормативна грошова оцінка ріллі в Автономній Республіці Крим або в області, з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 01 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого ПКУ.

Згідно з п. 293.9 ст. 293 ПКУ для платників єдиного податку четвертої групи розмір ставок податку з одного гектара сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду залежить від категорії (типу) земель, їх розташування та становить (у відсотках бази оподаткування):

- для ріллі, сіножатей і пасовищ (крім ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, а також сільськогосподарських угідь, що перебувають в умовах закритого ґрунту) – 0,95;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, – 0,57;

- для багаторічних насаджень (крім багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях) – 0,57;

- для багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях, – 0,19;

- для земель водного фонду – 2,43;

- для сільськогосподарських угідь, що перебувають в умовах закритого ґрунту, – 6,33.

Обговорили актуальні питання щодо скорочення заборгованості з єдиного внеску

У Головному управлінні ДФС у Тернопільській області нещодавно проведено робочу зустріч заступника начальника обласного фіскального відомства Володимира Білого із керівником Державної виконавчої служби області Андрієм Хічієм.

Враховуючи, що на сьогоднішній день не всі суб’єкти господарювання сумлінно сплачують єдиний внесок, що порушує не тільки норми діючого в країні законодавства, а й основи соціального забезпечення застрахованих громадян, учасники заходу обговорили основні напрямки взаємодії служб щодо скорочення заборгованості із єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також податкового боргу фізичних осіб.

Зважаючи на те, що платниками єдиного внеску є всі фізичні особи підприємці та юридичні особи, які від імені громадян, що працюють за трудовим договором, нараховують та сплачують єдиний внесок, одним з основних акцентів зустрічі, на якому було наголошено Володимиром Білим, є організація роботи щодо обмеження права виїзду боржників фізичних осіб, а також керівників-божників юридичних осіб за межі України відповідно до статті 377¹ Цивільно-процесуального кодексу України.

Андрій Хічій повідомив, що Державною виконавчою службою у примусовому порядку з боржників стягнуто заборгованість у сумі 4,0 млн грн та наголошено, що й надалі при стягненні заборгованості виконавчою службою будуть вживатись заходи з обмеження права виїзду боржників за межі України як ефективного інструменту погашення заборгованості із єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також податкового боргу фізичних осіб.

Тернопільська митниця ДФС: за ввезені автомобілі у жовтні до бюджету надійшло 23,1 мільйонів гривень

У жовтні 2018 року Тернопільською митницею ДФС до Державного бюджету України перераховано 136,9 млн грн, що на 29,9 млн грн або на 28 відс. більше порівняно із жовтнем минулого року. За аналогічний період 2017 року адміністровано 107 млн гривень.

Зокрема, сплачено 117,6 млн грн податку на додану вартість, що на 28,2 млн грн або на 32 відс. більше, ніж у жовтні минулого року; 13,6 млн грн мита, що порівняно із жовтнем 2017 року на 3,5 млн гривень або 35 відс. більше; 5,3 млн грн акцизного податку, що на 1,9 млн грн або на 56 відс. більше, ніж у звітному періоді минулого року; 351,4 тис. грн плати за здійснення митних формальностей та інших платежів, що на 85 тис. грн або 32 відс. більше, ніж у жовтні 2017 року.

Найбільш значні надходження у жовтні  – від сплати при митному оформленні транспортних засобів, в т. ч. легкових автомобілів громадянами. Забезпечено надходження 23,1 млн грн податків (17 відс. від загальної суми), порівняно із минулим роком  збільшення суми становить 3 млн гривень (15 відс.). У тому числі громадяни сплатили 15 відс. від адміністрованої суми (20,5 млн грн) платежів. Порівняно із минулим роком збільшення надходжень на 4 млн грн або 24 відс. (по кількості ввезених транспортних засобів відбулося збільшення на 131 одиницю, однак цьогоріч ввезено 7 електромобілів, загалом зі сплатою податків ввезено на 124  автомобілі більше).

Також серед факторів, які вплинули на збільшення надходжень, оформлення сільськогосподарської техніки та частин до неї (всього сплачено 19,9 млн грн), сезонна активізація імпорту риби та морепродуктів (у жовтні сплачено 12,0 млн грн або 9 відс. від адміністрованої суми податків), ввезення значної кількості мінерального добрива (у жовтні ввезено 4,5 тис. тонн або 36 відс. від ваги оподаткованого імпорту, при цьому сплачено 7,1 млн грн податків).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь